Organiseer een
kleurrijke kerst

Start | Meer over Kerst

Het beste verhaal ooit

De koning is geboren

Waar gaat het Kerstfeest over? En waar komt het eigenlijk vandaan? We geven elkaar steeds vaker ook rond 25 december cadeautjes, we zetten een grote kerstboom in huis en we zingen liedjes over engelen, herders en een kindje in de stal.

Naast alle gezelligheid en de heerlijke sfeer in de maand december gaat het feest om een Joods jongetje dat aan het begin van onze jaartelling werd geboren in het Midden-Oosten. In het plaatsje Bethlehem, om precies te zijn.

ROMANTISCH

Misschien gaat er een belletje rinkelen als je deze namen hoort: Bethlehem, Jozef, Maria, Jezus. Heb je als kind meegedaan in een opvoering met Kerst? Of misschien heb je wel een kerststalletje in huis dat je in december mooi neerzet. Schapen, de wijzen uit het Oosten, een ster…het ziet er zo romantisch uit allemaal. Kerst maakt iets bij mensen los. We vinden het belangrijk om samen te zijn, het huis gezellig in te richten en samen te eten. Maar waar gaat Kerst nou écht over?

JARIG?

Misschien een beetje een afknapper, maar Jezus is helemaal niet geboren op 25 december. Waarom we zijn geboorte dan toch vieren op die datum? Dat heeft kort gezegd te maken met de midwinterfeesten, die al eeuwen voor Jezus’ komst rond deze datum gevierd werden.

Als dit je nieuwsgierig maakt en je meer wilt weten over de achtergrond van Kerst, kijk dan hieronder bij de korte kennismaking ‘Onderweg naar Kerst’.

Naar cursus ‘Onderweg naar kerst’ »

WAT WE WETEN DOOR DE BIJBEL

Als je het Kerstverhaal al kent, kun je je afvragen waarom je de verjaardag zou vieren van iemand die 2000 jaar geleden geboren werd. Dat is toch krankzinnig! Een verjaardag vier je met mensen van wie je houdt, of die je heel goed kent… Maar hoe goed kennen we Jezus nu helemaal? Er is verrassend veel te weten te komen over Jezus dankzij de Bijbel. De Bijbel is geen gewoon boek: God spreekt door de Bijbel tot jou!

Ontdek meer over Jezus en de Bijbel in deze gratis online cursussen.

Naar de cursus ‘Waarom Jezus?’ »

Naar de cursus ‘StartersBijbel’ »